رئيس اداره سلامت محيط و کار خبر داد: اجرايي شدن سه طرح جديد در حيطه سلامت محيط و کار در کشور
رئيس اداره سلامت محيط و کار وزارت بهداشت گفت: سه برنامه جديد در راستاي ارتقاء سلامت در کشور اجرايي مي شود .
رئيس اداره سلامت محيط و کار وزارت بهداشت گفت: سه برنامه جديد در راستاي ارتقاء سلامت در کشور اجرايي مي شود .
به گزارش وب دا؛ دکتر کاظم ندافي در حاشيه کارگاه کشوري سلامت محيط و کار در مشهد اظهار داشت: اجراي طرح پيوست سلامت، اجراي برنامه خود اظهاري و خودکنترلي اصناف و سامانه جامع مرکز سلامت و محيط کار از جمله طرحهايي است که مقدمات اجرايي آن رو به پايان است و اين کارگاه نيز به منظور آموزش و افزايش آگاهي کارشناسان بهداشت محيط دانشگاههاي علوم پزشکي کشور برگزار شده است.
وي در خصوص اجراي طرح پيوست سلامت اظهار داشت: مقررات اجراي اين طرح از دو سال گذشته تدوين و به تصويب مراجع قانوني رسيده است.
رئيس اداره سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اينکه اين برنامه تا کنون در کشورهاي اروپايي و پيشرفته دنيا به اجرا در آمده است، خاطر نشان کرد: در قالب اين برنامه، از اين پس تمامي طرحهاي بزرگ توسعه اي که در کشور اجرا مي شود بايد پيوست سلامت داشته باشد و تمامي اثرات احتمالي اين طرحها توسط کارشناسان بهداشت محيط مطالعه، بررسي و گزارش شود .
دکتر کاظم ندافي در خصوص آئين نامه جديد قانون مواد خوردني و آشاميدني ماده 13 و برنامه خود اظهاري و خود کنترلي اصناف اظهار داشت: در اين برنامه که با هدف ارتقاء سلامت و کيفيت مواد غذايي اجرا مي شود، صاحبان اصناف و همه اماکن و مراکز موظف هستند که شاخصهاي بهداشتي محيط فعاليت خود را در قالب خود اظهاري و خودکنترلي ارائه دهند.
وي اجراي سامانه جامع مرکز سلامت و محيط کار را از ديگر برنامه هاي اجرايي برشمرد و خاطر نشان کرد: در اين سامانه که 70 فرايند در آن تعريف شده است تمام اقدامات و نتايج بازرسي درسامانه به ثبت رسيده و اقدامات ضروري به سرعت انجام مي شود.
رئيس اداره سلامت محيط و کار وزارت بهداشت در خصوص ديگر برنامه هاي وزارت بهداشت نيز اظهار داشت: ايمني مواد شيميايي، کيفيت هوا و تغييرات اقليم و اثرات بر سلامت از جمله برنامه هايي است که در سال آينده دنبال مي شود .
بنابر این گزارش، با حضور کارشناسان 20 دانشگاه علوم پزشکي کشور، سه کارگاه آموزشي سلامت و محيط کار به ميزباني معاونت بهداشتي علوم پزشکي مشهد در حال برگزاری است .
گفتني است: بيان اهداف کارگاه، چالش هاي مرتبط با بازرسي هاي بهداشت محيط، آئين نامه جديد ماده 13 قانون مواد خوردني، آشاميدني آرايشي، بهداشتي و اماکن عمومي و فرايند خود کنترلي، ارزيابي اثرات زيست محيطي در بخش سلامت، پيوست سلامت، مديريت اطلاعات پايه، مديريت کاربران، مديريت کارتابل (کليه فرايندها و اقدامات مرتبط با ماده 13)، فعاليتهاي مرتبط با آب و فاضلاب، مديريت بخش GIS سامانه و ارائه خدمات بهداشت محيطي سامانه از جمله بخش هاي اين کارگاهها به شمار مي رود. /140/205/201