• 1393/04/10 - 13:29
  • 105
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اقدامات بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان

تیم‌های بازرسی بهداشت محیط مرکز بهداشت استان طبق روال هر سال و در جهت حفظ سلامتی روزه‌داران عزیز، نظارت‌ها و کنترل بهداشتی بر مراکز طبخ، تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی از قبیل حلیم و آش‌، کباب، زولبیا و بامیه و شیرینی‌های سنتی، نانوایی‌ها و خرما فروشی و اماکن عمومی را تشدید می‌نماید.

تیم‌های بازرسی بهداشت محیط مرکز بهداشت استان طبق روال هر سال و در جهت حفظ سلامتی روزه‌داران عزیز، نظارت‌ها و کنترل بهداشتی بر مراکز طبخ، تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی از قبیل حلیم و آش‌، کباب، زولبیا و بامیه و شیرینی‌های سنتی، نانوایی‌ها و خرما فروشی و اماکن عمومی را تشدید می‌نماید.
رعایت بهداشت محیط و نظافت محل کسب، بهداشت مواد غذایی خصوصاً بهداشت مواد اولیه و محصولات، بهداشت ابزار و وسایل کار، همچنین بهداشت فردی متصدیان و کارگران مراکز تهیه، عرضه و فروش مواد غذایی حساس مورد تاکید قرار گرفته و با متخلفین طبق مقررات برخورد خواهد شد.
همشهریان گرامی می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره تماس 36606051 و یا سامانه ثبت اخبار و شکایات بهداشتی 1490 تماس حاصل و گزارشات یا شکایات خویش را اعلام نمایند.


در همین راستا به همشهریان عزیز توصیه می‌شود: 
- محصولات زولبيا و باميه از شیرینی پزی و فروشی های مجاز و در مورد حلیم از کبابی یا حلیم‌پزی‌های مجاز و دارای پروانه کسب که مقررات بهداشتی را رعایت می‌کنند خریداری نموده و حتماً فاکتور خرید دریافت شود. 
- با توجه به مخاطرات بهداشتی جدی، استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی پلی استایرن جهت توزیع غذا و نوشیدنی‌های داغ و روغنی و اعلام ممنوعیت استفاده از این ظروف پلی‌استایرن توسط وزارت بهداشت در کلیه مراکز طبخ موادغذایی از قبیل حلیم‌پزی، آشپزی، کباب و جوجه کباب، چایخانه، اغذیه فروشی‌ها و مرغ سوخاری و پاچینی، رستوران‌ها و چلوکبابی‌ها و ... حتی توزیع نذورات، در هنگام خرید مواد غذایی یا توزیع نذورات استفاده از ظروف یکبار مصرف از نوع گیاهی به‌عنوان جایگزین آن مد نظر قرار گیرد.
- از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، خرما، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... را از دستفروشان و دوره‌گردان خودداری شود و در هنگام خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته مورد توجه قرار گیرد.
- ضروری است قبل از مصرف سبزی و میوه خام مراحل سالم‌سازی (شستشو، انگل‌زدایی و ضدعفونی) آنها رعایت گردد.
- هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده بیش از 2 ساعت در دمای محیط، نگهداری نشود و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
- ضروری است صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی در این ماه مبارک مقررات مربوطه و توصیه‌های بهداشتی را دقیق‌تر رعایت نموده و با مامورین بهداشت محیط همکاری نمایند.
- موقع خرید و مصرف خرما یا رطب حتماً در خصوص فساد و کپک‌زدگی آن دقت شده و قبل از مصرف شستشو گردد.
- حتی الامکان از روغن‌های با ترانس پایین استفاده شده و در مورد مصرف روغن‌های پخت و مخصوص سرخ کردنی به تفکیک نوع پخت توجه کافی صورت پذیرد.
- نمک مورد استفاده در سفره غذا از نوع ید دار تصفیه شده باشد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15829
کلمات کلیدی