شرایط بهداشتی محل های برگزاری مراسم اعتکاف
پیشاپیش ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت میلاد فرخنده امیرالمومنین(ع) علی ابن ابیطالب و آغاز ایام بیض و شروع مراسم روح بخش اعتکاف به منظور رعایت بهداشت مواد غذایی و رفاه حال و سلامتی معتکفین ، توصیه های بهداشتی مساجد ، محل اسکان ، آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی منظور شده جهت مراسم بدین شرح می باشد :
پیشاپیش ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت میلاد فرخنده امیرالمومنین(ع) علی ابن ابیطالب و آغاز ایام بیض و شروع مراسم روح بخش اعتکاف به منظور رعایت بهداشت مواد غذایی و رفاه حال و سلامتی معتکفین ، توصیه های بهداشتی ذیل در مساجد ، محل اسکان ، آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی منظور شده جهت مراسم بدین شرح می باشد :
• آشپزخانه ها :
1. کلیه کارکنان می بایست دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
2. کلیه کارکنان می بایست نظافت فردی را رعایت نموده مجهز به روپوش، کلاه، دستکش بخصوص دستکش یکبار مصرف در هنگام کار و نیز حوله و صابون باشند.
3. نظافت عمومی و مرتب محوطه آشپزخانه اعم از کف، دیوارها، درب و پنجره ها، میزهای کار و ...
4. نصب توری ریز سیمی جهت کلیه درب های بازشو
5. نصب کپسول اطفاء حریق
6. تهیه ملزومات کمک های اولیه
7. رعایت زنجیره سرما در حال دیفراست و رعایت زنجیره گرمایی غذا در حال توزیع به طوری که دمای غذا از 70 درجه سانتی گراد پایین تر نباشد.
8. تهویه آشپزخانه به صورت دقیق و کامل انجام شده و به طوری که دمای محل از 30 درجه سانتی گراد بالاتر نباشد.
9. کلیه زباله های تولیدی بعد از اتمام کار از محل جمع آوری و داخل کیسه های زباله تعبیه شده ریخته و در ساعت مقرر تحویل مأمورین شهرداری نمایند و از پراکنده شدن آنها در اطراف و جلو آشپزخانه خودداری گردد.
10. در صورت توزیع میوه جات خام انجام فرآیند سه مرحله ای انگل زدایی، ضدعفونی و شستشو الزامی است.
11. کلیه ظروف قبل از شروع به پخت شستشو و ضدعفونی شده و در محل مناسبی نگهداری شود.
12. کلیه کارکنان می بایست از استعمال دخانیات خودداری کنند.
• مساجد:
1. فضا و محل های اعتکاف از لحاظ نور و روشنایی و تهویه مناسب بوده و نظافت آنجا به طور کامل صورت گیرد.
2. کپسول اطفاء حریق در نقاط ورودی نصب گردد.
3. استفاده از آب آشامیدنی سالم جهت معتکفین که پیشنهاد می گردد الف- از آب بطری شده سالم و بهداشتی استفاده گردد. ب- در صورت عدم تهیه آب بطری شده از طریق مخازن دوجداره و یا آبسرد کن صورت گیرد.
4. اعلامیه بهداشتی نصب شده در محل ها جهت معتکفین قرائت گردد.
5. کلیه معتکفین از وسایل شخصی اعم از پتو، ملحفه، بشقاب، قاشق، چنگال و ... استفاده نمایند.
6. نظافت عمومی محوطه بصورت دقیق و مرتب انجام گیرد به طوری که تمام ایام هیچگونه مواد زاید و ... مشاهده نگردد.
7. تهیه سطل های زباله مجهز به کیسه زباله به تعداد کافی و حجم مناسب که در ساعت مقرر تخلیه گردد.
• دستشویی مساجد :
1. نصب صابون مایع
2. نظافت، شستشو و ضدعفونی به طور مرتب ( استفاده از گندزداهای مورد تایید بهداشت )
3. تهویه مناسب